Freerunning

Freerunning

Wat is freerunning?

Freerunning is een enorm populaire en snelgroeiende sport, met name onder jongeren. Bij freerunning beweegt men zich door middel van gymnastische technieken. Freerunners gebruiken technieken zoals flips (salto’s) en vaults, over obstakels in zowel de binnen- als buitenlucht.

 

Bij freerunning staat het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht centraal. In deze sporttak draait het om de 5-F’s: Fun, Freedom, Fitness, Friendship en Fulfilment. Friendship geeft aan dat het in teamverband beoefend kan worden.

 

Zoals eerder benoemd zijn freerunners continu op zoek naar verschillende obstakels. Zij hebben als doel om zo’n creatief mogelijke bewegingen te maken. Denk hierbij aan salto’s over muurtjes, bankjes of zelfs over elkaar.

Freerunningparken

Er zijn echter niet altijd genoeg obstakels beschikbaar in een openbare plaats. Hierdoor is het moeilijk om freerunning te beoefenen. Gelukkig bieden freerunningparken en calisthenics toestellen de oplossing! Op deze manier kunnen freerunners door middel van meerdere obstakels hun technieken uitoefenen.

 

Daarnaast wordt freerunnen in sommige gevallen eerst binnen beoefend voordat de freerunners de wijde wereld in gaan. Voor zulke indoor activiteiten kunnen speciale obstakels aangeschaft worden.

Hier komt ABC Adventure om de hoek kijken. ABC Adventure bouwt freerunningparken en toestellen in vele vormen en uitvoeringen. Het kan uitgevoerd worden in beton met staal maar ook volledig in gecoat metaal.

 

Geïnteresseerd in een freerun park maken? Informeer naar de mogelijkheden of bekijken onze projecten.

freerunning-park-abc-adventure
freerunning-park-abc-adventure
Follow Us