Klimpark, klimbos en hoogteparcours

Klimpark, klimbos of hoogteparcours laten bouwen en inspecteren

Wilt u een klimpark, klimbos of hoogteparcours laten bouwen? Dan bent u bij ABC Adventure aan het juiste adres. ABC Adventure is een klimpark en klimbos fabrikant pur sang.

 

De populariteit van een hoogteparcours blijft alsmaar toenemen in Europa. Een hoogteparcours houdt in dat klimmers de hoogte in gaan en door middel van hindernissen een parcours afleggen.

 

Deze vorm van buiten- én binnensport biedt een activiteit voor elk wat wils. Het biedt uitdagingen voor ervaren klimmers maar ook voor kinderen en gezinnen is het een waar avontuur. Van teamuitjes tot kinderfeestjes: een hoogteparcours biedt plezier voor iedereen. Een hoogteparcours bestaat uit twee vormen: een klimpark of een klimbos.

Het verschil tussen een klimpark en klimbos

Een klimpark en klimbos hebben hetzelfde doel: namelijk het opzoeken van avontuur in de hoogte. Maar wat is het verschil tussen deze hoogteparcoursen?

Een klimbos is altijd outdoor en wordt gerealiseerd tussen de bomen, ofwel in de echte natuur. De hindernissen zijn gevestigd tussen de bomen, waarbij de bomen als rustpunt dienen. Door de obstakels in de natuur te overwinnen, ontstaat er een ware survival-feeling. Wilt u een klimbos bouwen? ABC Adventure biedt verschillende soorten klimbossen aan, met een gevarieerd aanbod in parcoursen en moeilijkheidsgraad. 

Veel omgevingen liggen echter niet aan de rand van de natuur waardoor een klimbos bouwen niet mogelijk is. De oplossing? Een klimpark!

Een klimpark is ideaal voor op uw camping of bij uw restaurant en zorgt voor veel vermaak. Een klimpark bestaat uit hindernissen en obstakels gebouwd op palen, dat zowel een outdoor als indoor klimpark kan zijn. Voor uitbreiding van uw klimpark bieden we ook speeltoestellen aan.

 

Klimpark bouwen

Wilt u een klimpark bouwen? Bij ABC Adventure heeft u keuze uit meer dan 200 hindernissen, waaronder klimwanden, tokkelbanen of ziplines. Zo creëert u avontuur voor jong en oud  in een andere omgeving!

Onze klimparken zijn uitermate geschikt voor de toeristische- en recreatieve sector. Denk hierbij aan vakantieparken, speeltuinen en attractieparken.

 

Informeer naar de mogelijkheden om een klimpark te bouwen door een e-mail te sturen of te bellen naar +31 495 230 045.

 

Inspectie van uw klimpark of klimbos

 

Het veelvuldig gebruik van elementen en de weersomstandigheden in hoogteparcoursen eisen hun tol. Wilt u een klimpark bouwen? Dan is verplicht om het klimpark periodiek te laten inspecteren. Het niet controleren van de staat van de materialen kan leiden tot ernstige ongevallen en letsel.

 

Uw verplichtingen als eigenaar met betrekking tot controle en inspectie omvatten:

 

  • Inaugurele inspectie: Deze dient uitgevoerd te worden voor het eerste gebruik van het klimpark door een onafhankelijke inspecteur.
  • Periodiek inspectie: Deze dient uitgevoerd te worden door een erkend inspecteur.
  • Routine inspectie: deze inspectie wordt dagelijks uitgevoerd voordat het klimpark open gaat en kan uitgevoerd worden door een instructeur van het park.
  • Operationeel inspectie: Deze inspectie moet worden uitgevoerd 1-3 maandelijks of zoals aangegeven in de gebruikershandleiding van de bouwer door een adequaat opgeleid personeelslid of door een onafhankelijk gespecialiseerd bedrijf zoals ABC Adventure.

ABC Adventure werkt intensief samen met Ropes Course Solutions. Ropes Course Solutions is een ERCA en IAPA gecertificeerd inspectie body die uw klimpark of hoogteparcours inspecteert.

hoogteparcous-klimpark-klimbos-laten-bouwen
hoogteparcous-klimpark-klimbos-laten-bouwen

Meer info

Bent u nieuwsgierig geworden?
Laat het ons weten

Follow Us